Padel challenge: de zomer laddercompetitie!

Een ideale kans om je te meten met andere spelers in een vriendschappelijke wedstrijd toegankelijk voor alle niveaus!

Of je nu een ervaren speler bent of net begint: Met ClubLadder bij Bola Padel vind je snel padel spelers van jouw niveau.

Meld je aan, selecteer jouw niveau en welke dagen je graag speelt. Je krijgt binnen twee weken je eerste wedstrijdmail.

Hoe werkt het?

Je schrijft per duo in voor deze laddercompetitie, jouw partner hoeft niet apart in te schrijven. Op basis van jullie niveau word je automatisch ingedeeld op de ladder waardoor je uitkomt tegen spelers met ongeveer hetzelfde padelniveau. Aan het begin van elke ronde ontvang je een email met contactinformatie van je tegenstander en hoe je de wedstrijd plant. Je beginpositie is gebaseerd op je speelsterkte. Daarna tellen alleen wedstrijdresultaten.

Je mag inschrijven met eender wie zolang beide spelers lid zijn van Bola Padel. Combinaties man/man, vrouw/vrouw en gemengd zijn allemaal mogelijk.

We raden voor het zomerseizoen aan van de speelfrequentie in te stellen op maximaal 1 wedstrijd om de 2 weken. Dit geeft de teamverantwoordelijke aan bij 'wedstrijdinstellingen'.

Spelregels

Je speelt zolang je de baan hebt gereserveerd en telt het aantal gewonnen games. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Volledige spelregels vind je hier.

Rondes

Om de 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogst genoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door jouw instellingen aan te passen.

Seizoen

De zomerladdercompetitie loopt van 1/04/24 tot 6/10/24. Je kan het hele seizoen door aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen zetten we een aantal duos in de bloemetjes: de snelste stijgers, de meeste wedstrijden gespeeld en de top 3.