Nog vragen?

Geen antwoord gevonden op jouw vraag?
Spreek ons dan gerust aan op de club of stel je vraag via hola@bolapadel.be.

Wat is padel feitelijk?

Dat verneem je hier.

Wat zijn de spelregels in padel?

Tennis en Padel Vlaanderen legt het je haarfijn uit.

Wat is mijn padel niveau?

Alle competitiespelers krijgen een niveau bepaling volgens onderstaande klassementen:

Dames: P50/P100/P200/P400/P500

Heren: P100/P200/P300/P400/P500/P700/P1000

Heb je nog geen padelcompetitie bij Tennis en Padel Vlaanderen gespeeld? Dan word je ingeschaald als P100 speler bij de heren, of P50 bij de dames.

Van waar de naam Bola?

Bola is het Spaanse woord voor het balletje waarmee je padel speelt. En bovendien zijn het de beginletters van Ben, Obi, Lou en Arno; de kinderen van Sabine & Serge, Jessie & Michael. Je zal ze ongetwijfeld tegen het lijf lopen op de club!

Wat is het verschil tussen een lid, een gastspeler en een onbekende speler?

Een lid is iemand die aangesloten is bij Bola Padel via Tennis & Padel Vlaanderen.

Een gastspeler is iemand die geen lid is bij Bola Padel maar wel een lidnummer heeft bij Tennis & Padel Vlaanderen, omdat hij nu of in het verleden lid is geweest in een andere Tennis of Padel club.

Een ‘onbekende’ speler of losse speler, is iemand die geen lid is bij Bola Padel en maar ook nergens anders. Die heeft geen lidnummer bij Tennis & Padel Vlaanderen. Om zelf een reservatie te kunnen maken bij Bola Padel moet je wel gekend zijn bij Tennis en Padel Vlaanderen, dit kan door een gratis account aan te maken bij Tennis & Padel Vlaanderen.

Moet ik lid zijn om te kunnen reserveren?

Neen. Een terrein kan je ook reserveren als gast. Je betaalt als gast meteen het volledige terrein, ongeacht of je met leden speelt of niet. Als gast kan je slechts één reservatie tot 10 dagen op voorhand maken en betaal je het volledige terrein meteen online.

Wil je als gast met een lid spelen, is het voordeliger dat het lid de reservatie maakt en jou uitnodigt.

Wie betaalt wat?

Bola lid reserveert met andere leden: de terreinbijdrage wordt afgehouden van de credits van elk lid. Dus ieder betaalt zijn deel van het terrein. Indien een speler geen saldo heeft staan, kan hij niet toegevoegd worden aan een reservatie.

Bola lid reserveert met gast speler (speler die een lidnummer heeft bij Tennis Vlaanderen maar die geen abonnement heeft bij Bola):  het bola lid betaalt online voor de gast speler.
In piekuren kan je maximum 2 gast spelers toevoegen aan een reservatie, in dal uren 3.

Bola lid reserveert met losse/onbekende speler (speler die geen lidnummer heeft bij Tennis Vlaanderen):  het bola lid betaalt online voor de onbekende speler.
In piekuren kan je maximum 2 losse spelers toevoegen aan een reservatie, in dal uren 3.

Gast speler reserveert het terrein: Je betaalt als gast meteen het volledige terrein. Als gast kan je slechts één reservatie tot 10 dagen op voorhand maken.

Losse speler reserveert het terrein: hij betaalt het volledige terrein online en hoeft geen speelpartners aan te duiden. Hij kan 1 reservatie maken tot 10 dagen op voorhand.

Hoeveel reservaties kan ik maken?

Ben je lid bij Bola?

Als lid kan je 2 reservaties maken in piekuren en 2 in daluren tot 14 dagen op voorhand, zonder gastspelers. Wil je met gastspelers spelen, dan kan je tot 10 dagen op voorhand reserveren. Je volgende reservatie kan je maken 1u nadat je lopende partijtje gespeeld is.

Ben je geen lid bij Bola?

Als niet lid, kan je 10 dagen op voorhand een terreinreservatie maken via ‘losse verhuur’. Je kan één reservatie op voorhand maken en betaalt meteen het volledige terrein online.           

Werkt Bola Padel met credits?

Ja. Je betaalt 40€ lidgeld om aangesloten te zijn bij de club en Tennis & Padel Vlaanderen. Dan kan je credits opladen en genieten van extra speeltegoed dat je hierbij krijgt afhankelijk van het opgeladen bedrag. Lees hier alles over de tarieven.

Hoe werkt het creditsysteem?

Als lid kan je ‘credits’ opladen op jouw account. Afhankelijk van het opgeladen bedrag, verhogen wij jouw speeltegoed met een bonus. Het extra speeltegoed wordt meteen aan je saldo toegevoegd.

De huurprijs voor een terrein blijft hetzelfde, maar omdat je meer speeltegoed kreeg, kan je meer reservaties maken. Het is dus niet zo dat de huurprijs van een terrein daalt.

Check ‘tarieven‘ voor een volledig overzicht van de bonussen.

Denk eraan om je saldo tijdig aan te zuiveren, anders kan je geen reservaties maken of toegevoegd worden aan een reservatie.

Waarvoor kan ik mijn credits gebruiken?

Jouw credits zijn persoonlijk, je kan er enkel jouw deel van de reservatie mee betalen. De bijdrage van andere spelers wordt per reservatie afgetrokken van hun kredietsaldo.

Uitzondering: het is mogelijk om jouw credits te delen met leden van jouw gezin.

Jouw credits bij Bola Padel kan je enkel gebruiken bij Bola Padel en enkel gedurende jouw lidmaatschap bij de club.

Kan ik credits delen met mijn gezinsleden?

Je kan credits delen met leden van jouw gezin onder bepaalde voorwaarden:

  • Alle gezinsleden waarmee je het saldo wil delen, moeten lid zijn van Bola Padel.

  • Ze moeten gedomicilieerd staan op hetzelfde adres.

  • Je kan enkel credits delen met spelers van wie je het account beheert. Is dat nog niet het geval, bekijk dan eerst deze handleiding om profielbeheerder te worden.

  • Je kan enkel een aanvraag doen als je geen reservaties openstaan hebt. Doe pas jouw aanvraag wanneer zowel jij als jouw gezinsleden geen reservaties staan hebben.

Hoe je jouw credits kan delen met gezinsleden, vind je in deze handleiding van Tennis & Padel Vlaanderen.

Let wel:

  • De speler die jouw credits gebruikt, zal zijn eigen saldo niet meer kunnen gebruiken en zal geen saldo meer kunnen opladen. Als die speler nog credits staan heeft, kan je ons contacteren om het over te zetten.

  • Je kan op elk ogenblik het delen van credits stoppen via jouw account bij Tennis & Padel Vlaanderen.

Kan ik onbeperkt spelen als lid?

Ja en neen. Elk lid kan 4 lopende reservaties staan hebben, 2 in piekuren en 2 in daluren. Zodra 1 speelbeurt voorbij is, kan je 1 uur later jouw volgende reservatie maken.

Kan ik een reservatie wijzigen of annuleren?

Als lid kan je zelf via het reservatiesysteem van Tennis & Padel Vlaanderen jouw reservatie wijzigen of annuleren tot 6 uur voor je partijtje.

Als gast kan dit tot 3 dagen op voorhand.

Het betaalde bedrag of de credits worden automatisch teruggestort.

Bij regenweer mag en kan er perfect gespeeld worden. 15 minuten na hevige regenval is een terrein zelfs weer helemaal bespeelbaar.

Kan ik een terrein reserveren voor 2 personen?

Onze terreinen en reservatie instellingen zijn voorzien om met 4 personen te spelen. Dus elke reservatie moet 4 personen bevatten, of het nu leden, gastspelers of losse spelers zijn. Wil je enkel met je partner spelen en ben je lid, dan reserveer je een terrein en betaal je bij voor 2 “onbekende” spelers aan het standaard dal- of piektarief.